До новин

Фонд гарантування знову намагається продати борги Бахматюка перед VAB Банком

01 лютого, 2018
Продаж
Фонд гарантування знову намагається продати борги Бахматюка перед VAB Банком

Фонд гарантування вкладів фізосіб виставить на повторні торги 7 лютого права вимоги за кредитами юридичних осіб, що входять до складу агрохолдингу «Укрлендфармінг» Олега Бахматюка.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Фонду.

У прес-релізі ФГВФО зазначається, що активи ВіЕйБі Банку торгуватимуться за стандартною для фонду моделлю англійських аукціонів востаннє.

Початкова ціна реалізації – 178,33 млн гривень.

У випадку, якщо запланований аукціон не відбудеться, наступного разу активи будуть виставлені на продаж уже за голландською моделлю (зі 100% від загальної заборгованості упродовж одного дня ціна автоматично та покроково максимально може знизитись до 20%).

Якщо індивідуальний продаж не відбудеться – далі активи торгуватимуться у складі пулу.

За словами джерел «Економічної правди» на банківському ринку, йдеться про кредити агрохолдинга «Укрлендфармінг».Одним лотом на торги виставлено права вимоги за п’ятьма кредитами.

Усі позичальники – п’ять пов’язаних між собою компаній – займаються вирощуванням зернових, бобових та олійних культур, і входять до складу одного з найбільших в Україні аграрних холдингів.

Щодо однієї з компаній порушено справу про банкрутство.

Зареєстровані компанії розташовані у Київській, Херсонській, Сумській та Вінницькій областях.

Загальна заборгованість за кредитами на початок грудня 2017 року становила 1,52 млрд гривень.

У забезпечення за договорами передано сільгосптехніку та основні засоби, зокрема обладнання, що використовуються у поточній роботі позичальників. Передане у заставу банку майно територіально знаходиться в Києві, Київській, Полтавській та Донецькій областях.

Нагадаємо, фірми, пов'язані з екс-президентом VAB Банку Сергієм Максимовим, заборгували по кредитах понад 2 мільярди гривень.

Коментарі
Додати коментар