До новин

Мін’юст запустив реєстр боржників зі сплати аліментів

06 лютого, 2018
Борги
Мін’юст запустив реєстр боржників зі сплати аліментів

Сьогодні, 6 лютого, почав діяти розроблений Мін’юстом закон №7277, який посилює відповідальність злісних неплатників аліментів, котрі мають заборгованість більше 6 місяців. Паралельно Мін’юст запускає реєстр боржників аліментів, який буде доступний кожному.

Про це повідомив Міністр юстиції Павло Петренко, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу відомства.

За його словами, уникнути потрапляння до цієї «дошки ганьби» не зможуть ні високопосадовці, ні багатії, які роками ухилялися від сплати аліментів, ні боржники будь-якого віку та професії по всій країні, які мають заборгованість за виконавчими провадженнями про стягнення аліментів понад 3 місяці.

«Відтепер ця інформація є в загальному доступі. Реєстр вже нараховує інформацію про більше ніж 75 тис. боржників. Сподіваюся, такий крок стане ефективним засобом тиску на неплатників, - наголосив Петренко.

Так, закон спрощує порядок встановлення тимчасового обмеження у праві виїзду боржника за межі України. Боржника позбавляють права вирішувати питання тимчасового виїзду дитини за межі України. Так само запроваджується тимчасове обмеження боржника у праві керування транспортними засобами, користування зброєю та полювання.

«Водночас ми вводимо новий засіб впливу на боржників - до 240 годин суспільно корисних робіт, оплата за які піде на погашення боргу перед дитиною безпосередньо. Такі жорсткі методи впливу застосовуватимуться лише до злісних неплатників аліментів - борг яких перевищує суму сплати за 6 місяців. При цьому закон передбачає негайне скасування обмежень одразу після повного погашення заборгованості», - додав міністр.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, у 2018 році в Україні з'явиться «Єдиний реєстр арештованого майна».

Коментарі
Додати коментар