До новин

"Фокстрот" не втримав 830 мільйонів гривень активів Дельта Банку

09 лютого, 2018
Борги
"Фокстрот" не втримав 830 мільйонів гривень активів Дельта Банку

Київський апеляційний госпсуд 24 січня задовольнив скаргу ліквідатора Дельта Банку та скасував рішення Госпсуду Києва про часткове задоволення позову ТОВ «Арсенал Фінанс» та зобов’язання «Дельти» повідомити частину своїх позичальників про перехід права вимоги за їх борговими зобов’язаннями від банку до ТОВ «Арсенал Фінанс». Також за рішенням суду першої інстанції Дельта Банк мав передати для ТОВ «Арсенал Фінанс» ці кредитні справи.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Finbalance.

Згідно з судовими матеріалами, Дельта Банк передав права кредитної вимоги на 830 млн грн (були оцінені в 360 млн грн) у заставу для ТОВ «Фламенко», яке було вкладником Дельта Банку. Після цього ТОВ «Фламенко» переступило їх для ТОВ «Арсенал Фінанс».

Задовольняючи апеляційну скаргу ліквідатора Дельта Банку, Київський апеляційний госпсуд вказав на рішення Госпсуду м. Києва від 17.10.2017 в пов’язаній справі, яким було визнано нікчемним договір застави майнових прав №Д-3/2014 від 04.09.2014, укладений між Дельта Банком і ТОВ "Фламенко".

За даними держреєстру, серед засновників ТОВ «Фламенко» – ТОВ «Одіссі», ТОВ «Ред.Уа», кінцевим бенефіціаром вказаний Франс Бонте (Сейшели). Керівником ТОВ «Одіссі» є Валерій Маковецький (співвласник мережі «Фокстрот»). Також ТОВ «Одіссі» значиться серед засновників ТОВ «Фокстрот-Плюс».

За даними держреєстру, кінцевим бенефіціаром ТОВ «Арсенал Фінанс» є Маковецький Олександр Валерійович.

Нагадаємо, в ІV кварталі 2017 року суди на вимогу Фонду гарантування визнали нікчемними (недійсними) кілька договорів застави, які були укладені між Дельта Банком і структурами, пов’язаними з мережею «Фокстрот», як забезпечення депозитних зобов’язань Дельта Банку перед відповідними компаніями. Таким чином, мережа «Фокстрот» втрачає права вимоги до позичальників Дельта Банку (фізичних та юридичних осіб) як мінімум на 3 млрд грн.

Раніше ліквідатор Дельта Банку отримав судові рішення, якими визнано недійсними договори застави, укладені з Валерієм Маковецьким.

Коментарі
Додати коментар