До новин

Один із найзбитковіших українських банків може отримати нових власників

12 лютого, 2018
Збитки
Один із найзбитковіших українських банків може отримати нових власників

Кредитори російського бізнесмена Рустама Таріко хочуть відібрати у нього 49% банку «Русский стандарт», який в свою чергу має в Україні збиткову дочірню фінустанову - банк «Форвард».

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на російське видання «Ведомости».

Власники єврооблігацій Russian Standard Ltd, яким Рустам Таріко не виплатив купон, консолідували необхідні для початку стягнення застави 25% випуску облігацій, розмір якого перевищує $500 млн.

Інтереси групи власників бондів Russian Standard представляє юридична компанія Latham&Watkins.

За словами інвестора, власники планують стягнути заставу - 49% акцій банку «Русский стандарт», який належить Таріко. Для запуску цієї процедури якраз і потрібен блокуючий пакет.

Russian Standard Ltd випустила єврооблігації на $451 млн в 2015 році при реструктуризації двох субординованих випусків облігацій банку «Русский стандарт» на $550 млн. Емітентом нових бондів стала компанія Таріко, формально не пов`язана з банком, але 49% «Русского стандарта» були передані в забезпечення цих паперів.

За умовами випуску, купон за бондами виплачувався паперами, а грошова виплата повинна була відбутися в жовтні 2017 році. Спочатку Russian Standard обслуговувала борг, але в жовтні 2017 року не сплатила купон. Після дефолту представники компанії вели переговори з власниками, обговорювалася і можливість викупу паперів нижче номіналу.

В Україні «Русский стандарт» відкрив свою «дочку» в 2006 році. У листопаді 2014 року в Україні вона змінила назву на банк «Форвард».

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, збиток «Форварду» у 2017 році склав 639 млн грн, через що фінустанова потратила у ТОП-10 найзбитковіших банків.

Коментарі
Додати коментар