До новин

Приватбанк знову не домігся перегляду кредитної угоди зі своїм позичальником

13 лютого, 2018
Резонансні справи
Приватбанк знову не домігся перегляду кредитної угоди зі своїм позичальником

Госпсуд Дніпропетровської області 24 січня відмовився задовольнити позов Приватбанку до ТОВ «Приват-Агро-Альянс» про визнання недійсним договору про внесення змін від 13.12.2016 до кредитного договору №DNHSLON06920 від 28.10.2016 (йдеться про кредитну лінію на 190 млн грн).

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на відповідну ухвалу з Єдиного реєстру судових рішень.

На думку Приватбанку, договір про внесення змін до кредитної угоди було підписано посадовою особою фінустанови (колишнім першим заступником глави правління Приватбанку) з перевищенням повноважень. Суд не погодився з такою оцінкою, з огляду на повноваження, надані топ-менеджеру банку наглядовою радою.

Договором від 13.12.16 про внесення змін до кредитного договору №DNHSLON06920 від 28.10.2016 серед іншого було виключено умови щодо прав банку вимагати від позичальника дострокового повернення кредиту, сплати відсотків та інших платежів у разі невиконання або неналежного виконання останнім зобов`язань за кредитним договором; щодо форми відсоткової ставки та порядку її зміни; щодо права банку на договірне списання коштів з рахунків позичальника в рахунок погашення заборгованості за кредитним договором тощо.

Як відомо, в грудні 2017 року Госпсуд Дніпропетровської області відмовився задовольнити аналогічний позов Приватбанку до ТОВ "Сільськогосподарська фірма "Агростар" (в цьому випадку йшлося про кредитну лінію на 330 млн грн).

За даними держреєстру, засновниками ТОВ "Сільськогосподарська фірма "Агростар" є ТОВ "Приват-Агро-Альянс" і ТОВ "Агроцентр-Україна". Учасники аграрного ринку пов’язують ці структури з «приватівцями».

Коментарі
Додати коментар