До новин

Банкірів просять не допомагати акціонерам банків-банкрутів

14 лютого, 2018
Резонансні справи
Банкірів просять не допомагати акціонерам банків-банкрутів

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб закликає керівників діючих банків не сприяти недобросовісним діям колишніх акціонерів неплатоспроможних банків.

Про це йдеться в листі Фонду до банкірів, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Фонд заявляє, що більшість колишніх акціонерів і топ-менеджерів банків своїми рішеннями і ризиковою діяльністю довели банки до неплатоспроможності і не відчувають за собою ніякої відповідальності.

«Кричущі випадки розгортаються навколо таких банків, як Укрінбанк (кінцевий власник істотної участі з найбільшою часткою Клименко А. В.) та Златобанк (кінцевий власник істотної участі з найбільшою часткою Якименко А. А.)», - повідомляють в ФГВФО.

«Колишні акціонери, отримавши в судах ситуативні перемоги по оскарженню рішень про віднесення їх банків до категорії неплатоспроможних, «вибили» з держреєстру ліквідаторів, заволоділи активами банків, при цьому залишивши борги Фонду, а в підсумку - і всім чинним банкам, які в тому числі за рахунок своїх внесків і спецзбору змушені будуть їх повертати», - йдеться в листі.

Зараз ці екс-акціонери намагаються в найкоротші терміни реалізувати активи банків.

Фонду відомо про звернення екс-акціонерів і топ-менеджерів таких фінустанов до діючих банків з пропозиціями придбати активи цих неплатоспроможних банків.

А також прохання про відкриття нових кредитних ліній для них і афілійованих з ними юросіб, які, користуючись ситуацією, припинили виконувати свої вже існуючі зобов'язання перед Укрінбанком і Златобанком.

Фонд гарантування закликає діючі банки бути обачними при виборі своїх партнерів і ретельно зважувати всі обставини перед прийняттям рішень.

«Ми закликаємо банки усвідомлювати, що подібні дії акціонерів фактично є злочинними спробами завдати мільярдних збитків державі та кредиторам цих банків», - заявили у Фонді.

Нагадаємо, Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконною і скасував постанову правління Національного банку «Про віднесення ПАТ «Укрінбанк» до категорії неплатоспроможних».

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, правонаступник збанкрутілого Укрінбанку хоче вивести нерухомість з-під застави ФГВФО.

Коментарі
Додати коментар