До новин

Активи неплатоспроможних банків стануть окремим сегментом ринку нерухомості, - експерти

21 травня, 2015
Ліквідація
Активи неплатоспроможних банків стануть окремим сегментом ринку нерухомості, - експерти

Члени Асоціації фахівців нерухомості України (АФНУ) вважають, що реалізація на відкритих аукціонах активів неплатоспроможних банків Фондом гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) сприятиме активізації ринку нерухомості.

Таку думку висловили члени Асоціації і Фонду в ході прес-конференції, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Інтерфакс-Україна.

За словами президента АФНУ Сергія Злидня, активи неплатоспроможних банків можуть стати окремим сегментом ринку нерухомості, оскільки зараз 10-15 покупців, які мають в цілому кілька мільйонів доларів, здатні впливати на ринок.

За словами представників АФНУ і ФГВФО, покупка нерухомості на таких аукціонах може бути вигіднішою ринкових пропозицій.

«ФГВФО має в управлінні нерухоме майно, яке потрібно продавати. Зараз ми розробляємо заходи для забезпечення відкритості продажів. Для нас сегмент нерухомості дуже значний, це стосується відділень збанкрутілих банків, інвестиційної нерухомості», - сказав директор департаменту реалізації планів врегулювання і управління активами неплатоспроможних банків ФГВФО Андрій Шевченко.

За його словами, активи більше 50 банків на сотні мільйонів доларів - це не лише нерухомість, а й кредитні заборгованості, заставою за якими є об'єкти нерухомості.

Відстежувати аукціони, як у традиційній, так і в електронній формі, потенційні покупці можуть на сайті фонду. Найближчим часом будуть виставлені на продаж активи Брокбізнесбанку і банку «Форум».

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, майно неплатоспроможних банків будуть продавати на єдиному майданчику.
Коментарі
Додати коментар