До новин

У Києві заарештували ТЦ «Магелан»

19 лютого, 2018
Резонансні справи
У Києві заарештували ТЦ «Магелан»

Господарський суд Києва наклав повторний арешт на торговий центр «Магелан» в Києві в ході суперечки між Сбербанком та компанією «Край Проперті» Анатолія Юркевича.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Фінклуб».

27 грудня 2017 року компанія «Край Проперті» звернулася до суду, посилаючись на те, що Сбербанк не дотримувався процедури задоволення вимог заставодержателя, передбачену умовами кредитного договору від 2011 року.

У вересні 2011 року Сбербанк відкрив компанії «Край Проперті» дві кредитні лінії на 56,2 млн доларів під заставу ТЦ «Магелан».

Термін погашення кредиту закінчувався в кінці березня 2017 року. Однак «Край Проперті» не розплатилася.

У серпні 2017 року Антимонопольний комітет дозволив Сбербанку придбати у власність актив компанії «Край Проперті» - торговий центр «Магелан».

Згідно з матеріалами справи, 19 грудня 2017 року державний реєстратор оформив право власності на торговий центр «Магелан» на Сбербанк.

«Край Проперті» звернулася до суду з вимогою накласти арешт на майно.

Заявник зазначає, що Сбербанк звернувся до держреєстратора із заявою про оформлення іпотеки на себе, знаючи про те, що торговий центр ще 10 лютого 2017 року було заарештовано постановою Держвиконавчої служби.

Законність арешту підтверджена постановою Київського апеляційного госпсуду 14 грудня.

Суд задовольнив вимоги «Край Проперті» в якості забезпечення за позовом і також заборонив Сбербанку і його співробітникам здійснювати будь-які дії по відчуженню ТЦ «Магелан», користуватися будівлею, заходити в приміщення, укладати договори іпотеки або будь-яким іншим чином обтяжувати його.

Також заборонено вчиняти будь-які реєстраційні дії, що стосуються торгового центру.

24 січня 2018 року Київський апеляційний госпсуд відкрив провадження по апеляції Сбербанку.

Також банк зараз в судах намагається стягнути з компанії «Край Проперті» та її поручителя ПрАТ «Універсал №16» заборгованість на 67,6 млн доларів.

Донедавна Юркевич був власником трьох торгових центрів «Магелан» (в Києві, Харкові та Миколаєві), якими управляє девелоперська група компаній «Край».

У грудні 2016 року структури Юркевича підписали з ВТБ Банком угоду про передачу в рахунок боргу харківського торгового центру «Магелан».

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, НБУ продовжує розгляд документів на продаж української «дочки» російського Сбербанку.

Коментарі
Додати коментар