До новин

Україна вимагає від Росії трильйон за кримські підприємства

22 травня, 2015
Борги
Україна вимагає від Росії трильйон за кримські підприємства

За втрачені Україною підприємства, уряд вимагає від Російської Федерації близько 1 трлн гривень компенсації.

Про це заявила перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Сума збитків з самого початку коливалася в районі 1 трлн гривень. На сьогоднішній день ця сума уточнюється», – пояснила заступник міністра.

За інформацією Мін’юсту, у списку позову фігурують близько 4 тис. підприємств, які втратили майно в результаті анексії Криму Росією.

Крім того, на даний момент проводиться постійне уточнення права власності на заявлені у позовах підприємства, а також уточнюється можливість внесення у список інших підприємств у Криму.

У свою чергу заступник міністра юстиції Антон Янчук повідомив, що на даний момент складно назвати точну суму претензій, оскільки в подальшому буде уточнюватися формат компенсацій і які саме втрачені активи будуть компенсуватися. Також важлива дата, станом на яку буде здійснюватися така оцінка.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Росія хоче заборонити українським банкам стягувати борги з кримчан.

Коментарі
Додати коментар