До новин

Проти Приватбанку готується найбільший колективний позов від його клієнтів

19 лютого, 2018
Резонансні справи
Проти Приватбанку готується найбільший колективний позов від його клієнтів

В Інтернеті з'явився сайт, на якому всі громадяни України, які були клієнтами Приватбанку до вересня 2017 року, можуть приєднатися до колективного позову проти банку.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на 24.

Як повідомляє видання, причиною позову є масовий витік даних на російські сервери, який був у банку восени цього року. Нагадаємо, тоді сервери банку були зламані, і персональні дані клієнтів банку були перекачані на сервер, який, судячи по його IP адресі, знаходився на території Російської Федерації.

Щоб приєднатися до позову, достатньо заповнити невелику веб-форму за адресою law.isu.com.ua, а також підписати з адвокатською компанією, яка організовує позов, договір в електронній або паперовій формі. Жодних комісій для приєднання до позову платити не потрібно.

«Це повністю відповідає західним практикам, коли клієнти, чиї інтереси постраждали, об'єднуються в рамках колективного позову проти компанії, яка допустила прокол», — говорить керівник адвокатського об'єднання «ІСУ Лойерс». «Тим більше в цьому кричущому випадку, коли керівництво банку нічого не зробило для зупинки витоку, навіть коли факт злому став очевидний», - цитує його видання.

За інформацією видання, в разі судового виграшу, позивач може отримати 11 тис. грн, 10% з яких бере собі адвокатська компанія.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Приватбанк не зміг стягнути з телеканалу 1+1 «футбольний» борг.

Коментарі
Додати коментар