До новин

У процедурі банкрутства або ліквідації перебувають 154 держпідприємства, - Мінагрополітики

22 травня, 2015
Ліквідація
У процедурі банкрутства або ліквідації перебувають 154 держпідприємства, - Мінагрополітики

На сьогоднішній день у підпорядкуванні Міністерства аграрної політики та продовольства України перебуває 571 підприємство, і щодо 154 з них порушені провадження у справах про банкрутство або ліквідацію.

Про це заявив міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко (на фото), повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Сьогодні маємо у підпорядкуванні 571 підприємство. З них лише десяток мають ринкову вагу (ПАТ «ДПЗКУ», ПАТ «Аграрний фонд», ДП «Укрспирт», ДП «Артемсіль» тощо). Балансова вартість ще 50 держпідприємств не перевищує 100 тис. гривень.

27 держпідприємств – мають нульову вартість. Ще 154 – у процедурі банкрутства або ліквідації», - зазначив міністр.

Також він додав, що із загальної кількості лише 96 підприємств – формально діючі, і лише 20 – є прибутковими.

«Кажу формально діючі, бо їхні показники не відповідають будь-яким економічним реаліям. Продуктовий магазин на столичній Борщагівці має більший прибуток, аніж підприємства, що контролюють тисячі га землі», - констатував Павленко.

За інформацією міністерства, минулого року сукупний збиток державних агропідприємств сягнув майже 0,5 млрд гривень. При тому, що галузь зростає, набирає економічних обертів. «Відтак треба визнати, що державна форма власності, принаймні в агросекторі, безперспективна. Усе доведено до руїни», - резюмував міністр.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Мінагрополітики хоче провести масштабну приватизацію збиткових сільгосппідприємств.

Коментарі
Додати коментар