До новин

Жеваго і Бахматюк могли врятувати свої банки - ФГВФО

21 лютого, 2018
Банкрутство фінустанов
Жеваго і Бахматюк могли врятувати свої банки - ФГВФО

Костянтин Жеваго та Олег Бахматюк були готові погасити борги і врятувати свої банки.

Про це директор Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Костянтин Ворушилін розповів в інтерв'ю «Економічній правді», повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«У нас два таких випадки. Один публічний - Бахматюк заявив, що він готовий розрахуватися. Другий - Жеваго, який особисто говорив, що розрахується. Це випадки, коли потрібно подумати, як це закріпити і в цьому напрямку рухатися. Це хороший, позитивний приклад для всієї системи», - заявив директор ФГВФО.

Костянтин Жеваго був власником банку «Фінанси і кредит».

«Жеваго [мені особисто говорив], що закриє всі свої зобов'язання перед державою, НБУ і фондом», - сказав Ворушилін.

«Коли банк був майже «мертвий», він вирулив ситуацію і тримав до 1 млрд грн на коррахунку. Банк навіть вивели з «проблемності». Потім раптом через місяць: «Виводьте його з ринку», - говорить директор ФГВФО.

Олег Бахматюк був власником «Фінансової ініціативи» та VAB банку.

«Бахматюк це говорив публічно: дайте мені інструмент, можливість і я закрию зобов'язання. Мовляв, мене Максимов обдурив, я купив «тухлий пиріг», але відповідаю за всі зобов'язання банку. Дайте час розрахуватися. Буде у мене живий бізнес - я розрахуюся», - передає слова Бахматюка Ворушилін.

«Дехто каже, що треба душити його, а що ти візьмеш з удушеного?», - риторично запитав він.

Як повідомлялося, Генеральна прокуратура розслідує незаконність фінансової угоди посадових осіб банку «Фінанси та Кредит», які за допомогою офшорної компанії Nasterno Commercial Limited (кінцевим бенефіціарним власником є колишній помічник депутата Костянтина Жеваго Олександр Демченко), незаконно вивели активи банку на суму більш ніж 1 млрд гривень.

Як відомо, прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження за статтею «Розкрадання в особливо великих розмірах» щодо можливих неправомірних дій службових осіб неплатоспроможного ВіЕйБі Банку і його власника Олега Бахматюка.

Коментарі
Додати коментар