До новин

У НБУ розповіли про продовження санкцій проти «дочок» російських банків

22 лютого, 2018
Резонансні справи
У НБУ розповіли про продовження санкцій проти «дочок» російських банків

Рішення про продовження санкцій щодо українських дочірніх структур російських державних банків, термін яких закінчується в березні цього року, буде ухвалюватися Радою національної безпеки і оборони.

Про це йдеться в коментарі Національного банку, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на УНІАН.

НБУ в березні 2017 року на доручення РНБО запропонував застосувати санкції стосовно Сбербанку, ВіЕс Банку, Промінвестбанк, ВТБ Банку та БМ Банку.

Санкції були згодом затверджені РНБО і введені в дію указом президента Петра Порошенка.

«Рішення про застосування, скасування та внесення змін до санкцій щодо юридичних осіб, які перебувають під контролем іноземної юридичної особи, ухвалюється Радою національної безпеки і оборони і вводиться в дію указом президента», - повідомили у прес-службі НБУ на питання про наміри продовжити санкції.

Як повідомлялося, санкції забороняють виведення капіталу на користь материнських структур, але при цьому не зачіпають розрахунки через ці банки для українців і не перешкоджають докапіталізіціі та продажу фінустанов.

Регулятор очікував, що зазначені банки придбає новий інвестор або вони поступово згорнуть діяльність в Україні.

Україна 23 березня 2017 року терміном на рік запровадила санкції проти всіх п'яти структур російських держбанків, які працюють в Україні: українських Сбербанку та ВТБ, «БМ Банку» («внучки» ВТБ), Промінвестбанку («дочки» ЗЕБ) і VS Bank («внучки» Сбербанку).

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, банк ВТБ ліквідує більшість відділень в Україні.

Коментарі
Додати коментар