До новин

Суд поновив розгляд справи про банкрутство компанії «Альфа»

22 травня, 2015
Банкрутство підприємств
Суд поновив розгляд справи про банкрутство компанії «Альфа»

Господарський суд Львівської області поновив провадження у справі про банкрутство ПрАТ «Акціонерна компанія «Альфа» у зв’язку із вимогою ЗАТ «Агрохімпром» розірвати мирову угоду через невиплату 3,147 млн гривень боргу.

Про це йдеться у рішенні суду у справі № 7/4-21/52, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Згідно з матеріалами справи, «Агрохімпром» надав суду пояснення, що «Альфа» розділила зобов'язання перед кредитором у розмірі 3,147 млн гривень на два окремі зобов'язання з метою застосування спливу терміну позовної давності до першого зобов'язання у розмірі 1,05 млн гривень, а щодо другого зобов'язання у розмірі 2,097 млн гривень - боржник вважає, що у кредитора немає відповідних 2/3 частин від загальних вимог кредиторів для звернення до суду із заявою про розірвання мирової угоди, тому також не сплачує борг.

«Проте, відповідно до п. 3.6.1, 4.3 мирової угоди, боржник повинен погасити грошову заборгованість перед кредитором в розмірі 3 147 299, 82 гривень що становить 61,77 % від загальної суми заборгованості боржника», - встановив суд у ході розгляду.

Тож суд ухвалив рішення розірвати мирову угоду та поновити провадження у справі про банкрутство ПрАТ «Акціонерна компанія «Альфа».

Керуючим санацією суд призначив арбітражного керуючого Геннадія Марчука.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, у Києві суддя попався на хабарі за фіктивне рішення про банкрутство держпідприємства.

Коментарі
Додати коментар