До новин

У ФГВФО відреагували на ініціативу Гройсмана провести аудит Фонду

23 лютого, 2018
Законодавство
У ФГВФО відреагували на ініціативу Гройсмана провести аудит Фонду

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб схвалює ініціативу прем'єр-міністра Володимир Гройсман приділити належну увагу діяльності Фонду.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Фонду гарантування вкладів фізосіб.Фонд неодноразово протягом ‎2015-2018 років звертався різними способами до вищого керівництва держави й правоохоронних органів, повідомляючи про системні проблеми, виявлених під час роботи в неплатоспроможних банках, рішення яких вимагає належної уваги на державному рівні.

«Увага чиновників дає надію на те, що ці звернення були почуті й ситуація нарешті почне системно змінюватися», - сказано в повідомленні.

Фонд повністю поділяє позицію уряду, що вся країна має знати, які активи і яка якість є на балансі неплатоспроможних банків, і як вони продаються.

І також схвалює бажання уряду ґрунтовно проаналізувати питання реальної вартості активів ліквідованих банків.

Зазначається, що фонд хотів би внести до порядку денного уряду питання системної підтримки в розслідуванні виявлених фактів виведення активів і доведення банків до неплатоспроможності.

Також не зайвою буде увага чиновників і до питання зменшення боргового навантаження на фонд.

Нагадаємо, Гройсман доручив Міністерству фінансів розробити пропозиції щодо проведення аудиту Фонду гарантування.

Коментарі
Додати коментар