До новин

Ощадбанку може знадобитись докапіталізація через токсичні кредити

26 лютого, 2018
Борги
Ощадбанку може знадобитись докапіталізація через токсичні кредити

Найближчим часом державному Ощадбанку можуть знадобитись додаткові фінансові вливання. Причина в наявності великої кількості кредитвів, що не обслуговуються боржниками.

Про це заявив голова правління Ощадбанку Андрій Пишний, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Проблемний пакет кредитів нікуди не зник. Ми з ним працюємо, але він є на балансі банку і генерує токсичність. І цю токсичність ми повинні правильно оцінювати і відповідним чином компенсувати. Ми працюємо у цьому напрямку, але на цю роботу потрібен час», - сказав він.

«Я дуже розраховую, що при повній мобілізації ресурсів ми закінчимо 2018 рік з прибутком», - додав Пишний.

«Дійсно, є зараз питання і по докапіталізації Ощадбанку. Зараз проводиться відповідний аналіз, і якщо виявиться, що це (докапіталізація) знадобиться для успішної реалізації стратегії Ощадбанку, то це буде зроблено», - наголосив в коментарі ЕП  міністр фінансів Олександр Данилюк.

Суми орієнтовної докапіталізації міністр фінансів та голова правління Ощадбанку не назвали.

Стратегія розвитку Ощадбанку до 2022 року передбачає дорезервування його історичного портфелю (сформованого до 2014 року) на 17,5 млрд грн.

«100% відсотків усієї потреби в резервуванні, яке вже відбулося і яке, можливо, відбудеться, в першу чергу припадає на портфель, який був сформований до 2014 року», - пояснив Пишний.

Коментарі
Додати коментар