До новин

Сергій Алєксєєв: Процедура банкрутства фізосіб буде описана у відповідному кодексі

01 березня, 2018
Законодавство
Сергій Алєксєєв: Процедура банкрутства фізосіб буде описана у відповідному кодексі

Процедура відновлення платоспроможності фізичних осіб стане частиною Кодексу України про процедури банкрутства.

Про це розповів народний депутат України Сергій Алєксєєв, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Зареєстрований нами проект Кодексу - це комплексний підхід до врегулювання всіх законодавчих питань щодо процедури банкрутства як юридичних, так і фізичних осіб. Таким чином, в Україні не тільки з'явиться законний механізм фінансової реабілітації для звичайних громадян, а він буде ще і гармонізований з іншими нормами в цій сфері», - зазначив Алєксєєв.

Він додав, що на поточному тижні з групою депутатів зареєстрував у парламенті законопроект № 8060 - Кодекс України про процедури банкрутства.

За його словами, в Україні, на відміну від більшості розвинених країн, до цього часу у громадян відсутня можливість через судові процедури визнати себе банкрутом і «обнулити» всі борги. У той же час юридичні особи та приватні підприємці можуть скористатися процедурами фінансової реабілітації.

«За чинним законодавством, як би не склалися життєві обставини, наші громадяни не мають іншого варіанту, як повністю погашати борг, навіть якщо у них відсутні доходи або майно для продажу. Це несправедливо і виправити це дозволить прийняття Кодексу», - наголосив нардеп.

Він нагадав, що в парламенті також зареєстрований законопроект № 2353 «Про реструктуризацію боргів фізичної особи або визнання її банкрутом». За словами Алєксєєва, основні положення цього документа стали окремою книгою проекту Кодексу України про процедури банкрутства, тому законопроект про реструктуризацію боргів буде відкликаний.

Читайте також: Світова практика банкрутства фізичних осіб

Коментарі
Додати коментар