До новин

Гонтарева завдала непрямих збитків економіці на суму близько трильйона грн – Тарута

01 березня, 2018
Збитки
Гонтарева завдала непрямих збитків економіці на суму близько трильйона грн – Тарута

Народний депутат України Сергій Тарута заявив, що за сприяння Гонтаревої з України були виведені величезні кошти, орієнтовно – 1 трлн гривень.

Про Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на ZIK.

«Є дуже багато фактів щодо корупційних діянь Гонтаревої. Фактично, вони стали відомі з вересня 2016 року, коли у парламенті роздали брошури з конкретними цифрами, і з того часу розпочалася кампанія проти неї. Але ніхто не вірив, що її можуть притягнути до відповідальності, бо її прикривав Гарант», – запевняє Тарута.

Також він розповів, що у нього теж є впливи і можливість довести, що Гонтарева завдала прямих і непрямих збитків українській економіці на суму близько трильйона гривень.

«НАБУ повинне ініціювати розслідування, але наразі там немає тих людей, які розуміються на фінансових махінаціях. Має також відреагувати Національна поліція і Генпрокуратура, тому що дуже багато банків, які були знищені по абсолютно незаконній процедурі, прикриває Президент. Всі про це знають, і якщо, наприклад, його не переоберуть на другий термін, то Гонтарева скоріш за все втече у Росію», – додав він.

«Коли є бажання, то можна знайти усю мережу, за якою перераховувались кошти. Звичайно, що знайти готівку буде проблематично, але найчастіше усі схеми працювали через транзакції. Наприклад, з Дельта банку у 2014-2015 роках було виведено 535 мільйонів доларів. Їх перевели через шість прибалтійських банків, а згодом через чотири європейські банки. Тобто це все можна довести, було б тільки бажання, щоб ці гроші повернулися в Україну. А не так, як було з грошима Януковича і його оточення. Спочатку  ешелонами вивозили готівку і золото, а потім їх в Україні якось хочуть наздогнати. Але я думаю, що коли вивозили ці кошти, то ділилися з тими, хто мав цьому запобігати», – наголосив Тарута.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, інвесткомпанія Гонтаревої допомогла Януковичу вивести $1,5 мільярди.

Коментарі
Додати коментар