До новин

Власника збанкрутілого банку CityCommerce заочно судитимуть у Литві

02 березня, 2018
Резонансні справи
Власника збанкрутілого банку CityCommerce заочно судитимуть у Литві

Колишніх акціонерів і керівників збанкрутілого литовського банку Snoras Раймондаса Баранаускаса і Володимира Антонова, які втікли з країни, в Литві будуть судити заочно. Антонов також був власником збанкрутілого українського CityCommerce Bank, що наразі перебуває в процедурі ліквідації.

Дільничний суд Вільнюса в середу визнав Баранаускаса і Антонова підозрюваними. Це одна з найважливіших умов для початку заочного судового процесу, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Укррудпром».

Генпрокуратура Литви найближчим часом звернеться до російських правоохоронних органів, щоб інформувати про пред'явлені Антонову і Баранаускасу звинувачення і подати прохання про міжнародну правову допомогу в тому, щоб колишні керівники банку Snoras були ознайомлені з пред'явленими їм підозрами. Подібні дії можливі й стосовно колишнього найбільшого акціонера банку Ukio bankas Володимира Романова.

Банк Snoras був примусово націоналізований в 2011 році. За версією Банку Литви, він фальсифікував звітність, а також ігнорував заклики зменшити ризики. Регулятор недорахувався приблизно 60% активів банку ($1,42 млрд). Після націоналізації банку президент Литви Даля Грібаускайте заявила, що «діяльність Snoras можна розцінювати як атаку не тільки на банківську систему Литви, а й на інтереси всього литовського суспільства». Антонову через Convers Group належало 68,1% акцій банку, Раймонду Баранаускасом - 25,3%.

У Литві Антонов і Баранаускас звинувачуються в розкраданні коштів Snoras на 565 млн євро, їм інкримінується привласнення майна у великих розмірах, підроблення документів, ведення чорної бухгалтерії і зловживання службовим становищем. У січні 2014 британський суд дозволив екстрадувати обох за запитом Вільнюса. Агентство Bloomberg з посиланням на адвокатів росіянина повідомляло в липні 2015 року, що Антонов після рішення про його екстрадицію з Великобританії зник в Росії.

В Україні Антонов був одним з акціонерів ПАТ «Міський комерційний банк» (CityCommerce Bank), що був визнаний неплатоспроможним у 2014 році.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, ФГВФО продовжив строки ліквідації Міського комерційного банку.

Коментарі
Додати коментар