До новин

«Азовсталь» продадуть офшорній компанії «Метінвеста»

05 березня, 2018
Продаж
«Азовсталь» продадуть офшорній компанії «Метінвеста»

Кіпрська Barlenco Ltd оголосила про намір скористатися правом на примусовий викуп акцій у міноритаріїв «Металургійного комбінату «Азовсталь».

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Компанія Barlenco Ltd афілійована з компаніями Metinvest B.V., Metinvest International SA і «Метінвест холдинг», яким сумарно належить домінуючий контрольний пакет в 96,77401% акцій ПрАТ «Металургійний комбінат» Азовсталь» (Маріуполь, Донецька обл.).

Metinvest B.V. належить 75,18456% акцій, Metinvest International SA - 21,55945% акцій, ТОВ «Метінвест холдинг» - 0,0000003% акцій.

У міноритаріїв знаходиться 3,2559897% акцій.

Кіпрська Barlenco Ltd згадувалася в 2012 році, коли антимонопольні органи ряду країн дозволили «Метінвесту» придбати її в рамках угоди з купівлі акцій «Запоріжсталі».

Раніше в 2017 році Україна імплементувала вимоги Директив ЄС в частині реформи фондового ринку, прийнявши зміни до закону «Про акціонерні товариства», які законодавчо закріпили механізми виведення з обігу на фондових біржах паперів квазі-публічних компаній, в тому числі через squeeze-out і sell-out.

Squeeze-out передбачає право особи, яка стала власником 95% акцій і більше, здійснювати примусовий викуп акцій у міноритарних акціонерів.

«Метінвест» є вертикально інтегрованою гірничодобувною групою компаній.

Його основні акціонери - група СКМ (71,24%) і «Смарт-холдинг» (23,76%), які спільно керують компанією.

ЗАТ «Систем Кепітал Менеджмент» - керуюча компанія, підконтрольна Рінату Ахметову.

«Смарт-холдинг» належить народному депутату Вадиму Новинському. Нагадаємо, збиток «Азовсталі» у 2015 році склав 1,7 млрд грн.

Коментарі
Додати коментар