До новин

Мін′юст запроваджує публічну он-лайн систему закупівлі юридичних послуг іноземних радників

22 травня, 2015
Законодавство
Мін′юст запроваджує публічну он-лайн систему закупівлі юридичних послуг іноземних радників

Міністерство юстиції вже цьогоріч запровадить публічну он-лайн процедуру закупівлі юридичних послуг іноземних радників.

Про це на прес-конференції в Кабінеті міністрів повідомив заступник міністра юстиції Антон Янчук, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Мін’юсту.

«Ми плануємо оприлюднювати оголошення про пошук юридичних радників з відповідними кваліфікаційними вимогами у загальному доступі. Це дасть можливість інформувати юридичні компанії як в Україні, так і за кордоном про потребу в таких послугах», - зазначив заступник міністра юстиції.

Він також повідомив про наміри Мін′юсту доповнити перелік кваліфікаційних критеріїв процедури закупівель суворими вимогами щодо запобігання конфлікту інтересів.

«Ми маємо прогресивне законодавство у цьому напрямку і вважаємо, що його норми мають застосовуватися і в процедурах закупівлі послуг іноземних юридичних радників», - наголосив Янчук.

Крім того, значно відкритішою стане і сама процедура відбору радника. Доступ на засідання тендерного комітету отримають представники ЗМІ та народні депутати.

За його словами, перші кроки з реформування системи закупівлі юридичних послуг, які почали реалізовувати ще минулого року, забезпечили відчутну економію бюджетних коштів.

«Відповідно до звіту Рахункової палати, Мін'юст минулого року зекономив близько 2 млн доларів на послугах юридичних радників для міжнародних спорів. Це стало можливим завдяки зменшенню середньої вартості контракту на послуги, а також введенню прогнозного розрахунку витрат на справи, які розглядаються кілька років», - зауважив Янчук.

Заступник міністра юстиції поінформував присутніх, що витрати на консультаційні послуги в 2014 році в доларовому еквіваленті знизилися порівняно з 2013 роком в 4 рази.

За словами Янчука, Міністерство юстиції планує провести процедури закупівель для супроводу інтересів держави в 17 судових справах у міжнародних судах.

Коментарі
Додати коментар