До новин

Рада погодила мораторій на банкрутство «Чорноморнафтогазу»

14 березня, 2018
Банкрутство підприємств
Рада погодила мораторій на банкрутство «Чорноморнафтогазу»

Верховна Рада ухвалила законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стабілізації діяльності Державного акціонерного товариства «Чорноморнафтогаз» у зв'язку з тимчасовою окупацією території України» з пропозиціями президента.

За проголосувало 250 депутатів, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Документ прийнято за основу та в цілому, ним передбачається,  що продовження строку дії спеціальних дозволів на користування надрами, наданих на ділянки, розташовані на тимчасово окупованій території України, здійснюється з урахуванням особливостей, встановлених законом.

Також передбачається, що справи про банкрутство Державного акціонерного товариства «Чорноморнафтогаз» до 1 січня 2019 року не порушуються.

«Провадження у справах про банкрутство Державного акціонерного товариства «Чорноморнафтогаз», порушені до 1 січня 2017 року, підлягають припиненню, крім випадків, якщо ліквідація відбувається за рішенням власника», - йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

Раніше повідомлялось, що захоплена Росією в Криму компанія «Чорноморнафтогаз» на сьогодні виснажує ресурси газу на родовищах і поступово скорочує видобуток «блакитного» палива.

Як відомо, у березні 2014 року внаслідок анексії Криму Російською Федерацією «Чорноморнафтогаз» втратив доступ до виробничих потужностей та газових родовищ на півострові та шельфі.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила закон, яким до 1 січня 2019 року встановлюється мораторій на стягнення заборгованості з компанії «Чорноморнафтогаз».

На даний час товариство зареєстровано у Києві, вживає заходи щодо налагодження господарської діяльності, займається відновленням втрачених документів та формуванням доказової бази для міжнародних судів проти Російської Федерації.

Збитки, завдані «Чорноморнафтогазу» анексією АР Крим, заявлені у позові Міністерства юстиції України до Російської Федерації щодо визнання незаконною окупації Криму та компенсації збитків, завданих цією окупацією.

«Чорноморнафтогаз» входить до складу НАК «Нафтогаз України» і спеціалізується на розвідці і видобутку нафти і газу в акваторії Чорного і Азовського морів.

На балансі компанії перебувають 17 родовищ, з яких 11 газових, 4 газоконденсатних і 2 нафтових. Сумарні запаси всіх родовищ на сьогоднішній день становлять: по природному газу - 58,56 млрд куб м, по газовому конденсату - 1231 тис тонн, по нафті - 2530 тис тонн.

Нагадаємо, врадені росіянами активи «Чорноморнафтогазу» оголосять в міжнародний розшук.

Коментарі
Додати коментар