До новин

Рада звільнила Гонтареву й призначила головою НБУ Смолія

16 березня, 2018
Законодавство
Рада звільнила Гонтареву й призначила головою НБУ Смолія

Народні депутати проголосували за звільнення Валерії Гонтаревої з посади голови Національного банку, за відповідне рішення проголосувало 342 народних депутати. Новим очільником регулятора банківського ринку став Яків Смолій, за його призначення віддали голоси 247 народних обранців.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Як відомо, Валерія Гонтарева 10 квітня 2017 року заявила, що з 10 травня 2017 року йде у відставку з посади голови Нацбанку. Але її прохання не задовольнили – і вона вирішила піти у тривалу відпустку. Виконуючим обов'язки глави НБУ був призначений її перший заступник Яків Смолій.

Про свої плани на цій посаді Яків Смолій розповів у Верховній Раді перед голосуванням депутатів за його кандидатуру.

Нагадаємо, Яків Смолій виконує функції голови Нацбанку вже майже рік.

«Упевнена, що Яків Смолій, який був номінований Президентом у якості мого наступника, стане саме тим Головою Національного банку, який потрібен Україні, − професійним та незалежним від політичних течій», - заявила у своїй доповіді Валерія Гонтарєва.

Раніше президент Петро Порошенко пропонував парламенту призначити саме Смолія главою Національного банку. Його також підтримав Комітет ВР з питань фінансової політики та банківської діяльності.

Коментарі
Додати коментар