До новин

Верховний Суд дозволив Ощадбанку забрати колишній головний офіс Брокбізнесбанку за борги

19 березня, 2018
Законодавство
Верховний Суд дозволив Ощадбанку забрати колишній головний офіс Брокбізнесбанку за борги

Верховний Суд України ухвалою від 13 березня 2018 року дозволив державному Ощадному банку забрати колишній головний офіс Брокбізнесбанку вартістю 144 млн гривень у рахунок погашення боргів.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Українські новини».

Генпрокуратура вступила в розгляд справи за позовом ТОВ «Капітал Інвест ЛТД» до Ощадбанку про визнання недійсним договору іпотеки нежитлового приміщення на вул. Саксаганського, 115 а, у Києві загальною площею 2590 кв. м, вартістю понад 144 млн гривень, що забезпечував повернення наданого банком кредиту. Дане приміщення було головним офісом збанкрутілого Брокбізнесбанку.

Постановою Київського апеляційного господарського суду від 20 грудня 2017 скасовано незаконне судове рішення, яким безпідставно виведено зазначене вище нерухоме майно за іпотекою.

В прокуратурі нагадали, що не полишаючи спроб уникнути відповідальності за своїми кредитними зобов'язаннями перед банком, компанія оскаржила постанову апеляційної інстанції у Верховному Суді, однак суд не задовольнив касаційну скаргу компанії.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, 10 червня 2014 року Нацбанк ухвалив рішення ліквідувати неплатоспроможний «Брокбізнесбанк». Як відомо, до введення тимчасової адміністрації «Брокбізнесбанк» контролювався олігархом Сергієм Курченком.

Коментарі
Додати коментар