До новин

Гройсман доручив відновити роботу хімзаводів

19 березня, 2018
Санація
Гройсман доручив відновити роботу хімзаводів

Ситуація на ринку мінеральних добрив України вимагає рішучих кроків, спрямованих на відновлення виробництва на власних підприємствах та введення антидемпінгових мит проти нечесних виробників.

Про це сказав в ефірі телеканалу «112» прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Я поставив чітке завдання - забезпечити відновлення роботи українських підприємств хімічної промисловості, а їх у нас багато. Важливо також забезпечити аграріїв мінеральними добривами і не допустити штучний дефіцит. Ми повинні захищати власний ринок. А якщо є демпінгові історії, повинні встановлювати антидемпінгові мита», - сказав Гройсман.

Він зазначив, що в цьому ринковому сегменті представлені інтереси різних сторін, і кожна відстоює свої позиції. Але в підсумку, підкреслив прем'єр-міністр, «інтерес повинен бути тільки українським».

Нагадаємо, 14 березня прем'єр-міністр дав доручення Мінекономрозвитку і першому віце-прем'єру підготувати рішення про тимчасові обмеження на ввезення міндобрив з РФ до наступного засідання уряду.

На сьогодні найбільшим виробником хімічної продукції в Україні є хімічний холдинг OSTCHEM, що входить в Group DF Дмитра Фірташа. Холдинг включає чотири хімічних підприємства:

ПАТ «Азот» (Черкаси)

ПАТ Рівнеазот

ПрАТ «Северодонецьке об'єднання Азот»

ПАТ Концерн Стирол (знаходиться на окупованій бойовиками території ОРДЛО)

Раніше Аграрний фонд почав весняну кампанію з продажу міндобрив, вироблених на потужностях хімпідприємств Ostchem.

У 2017 році Мінекономрозвитку ввело санкції проти підприємств російської групи Єврохім і інших постачальників міндобрив. Військова прокуратура ГПУ вимагала від МЕРТ ввести санкції проти російських виробників мінеральних добрив.

Нагадаємо, з «Рівнеазоту» стягнули 14 мільйонів зарплатних боргів

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, у Фірташа скаржаться на 5-мільярдні збитки через низькі ціни на газ.
Коментарі
Додати коментар