До новин

Кабмін передумав продавати акції двох обленерго – ЗМІ

20 березня, 2018
Продаж
Кабмін передумав продавати акції двох обленерго – ЗМІ

Уряд скасував аукціони з продажу блокуючих пакетів акцій «Одесаобленерго» і «Сумиобленерго», які були призначені на 20 і 30 березня відповідно.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням «112 Україна».

«Призначений на завтра аукціон з продажу 25% акцій «Одесаобленерго» скасований. Також відмінено запланований на 30 березня аукціон з продажу 30% акцій «Сумиобленерго», - розповіли у прес0службі майданчику «Українська біржа».

Зазначається, що таке рішення було прийняте після засідання робочої групи Кабміну, яке відбулося вчора, 19 березня.

У свою чергу, в ЗМІ з’явилась інформація, що уряд вирішив продавати ці пакети згідно з оновленим законом про приватизацію.

Раніше стартова ціна 25% акцій «Одесаобленерго» була знижена з 631 млн грн влітку 2017 року до нинішніх 149 млн гривень. За інформацією джерел, на участь в аукціоні була отримана заявка тільки однієї компанії, назва якої не розголошується.

У свою чергу 30% акцій Сумиобленерго були оцінені в 106 млн грн. Мажоритарний пакет акцій Одесаобленерго підконтрольний VS Energy, а Сумиобленерго контролюються компаніями Костянтина Григоришина та Ігоря Коломойського.

Нагадаємо, НКРЕП затвердила 3 кодекси і 3 правила, які необхідні для впровадження закону України про ринок електричної енергії.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, з липня 2019 року в Україні повинна запрацювати нова модель оптового ринку електроенергії, буде створено товарну біржу та ліквідовано ДП «Енергоринок», в межах ліквідації «Енергоринку» борги ОРДЛО за електрику хочуть компенсувати з бюджету.

Коментарі
Додати коментар