До новин

Мін’юст ініціює створення фонду для погашення зарплатних боргів підприємств-банкрутів

20 березня, 2018
Банкрутство підприємств
Мін’юст ініціює створення фонду для погашення зарплатних боргів підприємств-банкрутів

Міністр юстиції України Павло Петренко ініціює створення фонду, який буде компенсувати заборгованості по зарплатах збанкрутілих підприємств.

Про це він сказав в ефірі  каналу «112 Україна», повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Ми розробили ініціативу, зараз вона буде обговорюватися з представниками профспілок та роботодавців, це створення спеціального фонду, який буде компенсувати заборгованість по зарплатах працівникам з моменту, коли підприємство фактично порушує справу про банкрутство», - сказав він.

Міністр підкреслив, що зараз в Україні багато працівників, які залишилися з документами по заборгованості по зарплаті, але акціонери не можуть виплатити їм зарплати, так як підприємства були ліквідовані.

«Є ряд підприємств, які вже фактично знищені їх власниками або колишні державні підприємства, які пройшли приватизацію і через процедуру банкрутства були ліквідовані, фактично люди залишилися з документами по заборгованості по зарплаті, але з колишніх акціонерів вже нічого не візьмеш. Це велика проблема. Певна частина тих рішень судів стосується саме таких підприємств. Насправді, простого рішення цієї проблеми немає», - визнав міністр.

За його словами, фонд буде формуватися за рахунок внесків роботодавців.

«Тобто всі роботодавці, які є в країні, умовно кажучи, 0,2% від внесків з фонду заробітної плати будуть направляти в цей фонд. Він буде виконувати функції страхового фонду за принципом Фонду гарантування вкладів», - додав Петренко.

Нагадаємо, станом на 1 лютого 2018 року розмір невиплачених зарплат збільшився на 7% в порівнянні з 1 січня 2018 року і досяг позначки 2,535 млрд гривень.

Коментарі
Додати коментар