До новин

Банк «Форвард» звітує про від`ємний регулятивний капітал

22 березня, 2018
Збитки
Банк «Форвард» звітує про від`ємний регулятивний капітал

Відповідно до звітності банку «Форвард», станом на 1 березня фінустанова зафіксувала від`ємне значення регулятивного капіталу (-229,2 млн грн).

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Фінбаланс».

Як зазначається, його показник по статті «результат (прибуток/збиток) поточного року (5999)» за січень-лютий склав «мінус» 11,3 млн грн.

Раніше НБУ наводив дані, що в січні-2018 збиток банку «Форвард» склав 2,2 млн грн, а за підсумками всього 2017 року - 639,3 млн грн (5-ий за величиною збиток у банківській системі).

Активи банку «Форвард» у 2017 році скоротилися на 6,6% - до 1,8 млрд грн.

За даними НБУ, на 01.02.2018 активи банку «Форвард» склали 1,75 млрд грн, у т.ч. кредити фізособам - 921,7 млн грн. Обсяг депозитів населення на вказану дату був 1,5 млрд грн.

Нагадаємо, раніше банк «Форвард» називався «Русский стандарт».

За даними НБУ, його власник - Рустам Таріко, російський алкогольний магнат.

Нещодавно російські ЗМІ писали, що власники єврооблігацій Russian Standard Ltd, яким Рустам Таріко не виплатив купон, консолідували необхідні для початку стягнення застави 25% випуску облігацій, розмір якого перевищує $500 млн.

Як зазначалося, в результаті примусового стягнення боргів у банка «Форвард» можуть з`явитися нові акціонери.

Якщо, звичайно, з огляду на наведений вище показник регулятивного капіталу, НБУ до того часу не визнає банк «Форвард» неплатоспроможним.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Альфа-Банк не зміг «перекрити» збиток Укрсоцбанку, який досі має проблеми з ліквідністю.

Коментарі
Додати коментар