До новин

Приватбанк не домігся в суді права на дострокове стягнення 2 млрд грн з 10 позичальників

23 березня, 2018
Законодавство
Приватбанк не домігся в суді права на дострокове стягнення 2 млрд грн з 10 позичальників

Приватбанк не зміг домогтися в судах права на дострокове стягнення 2 млрд гривень боргу з 10 позичальників.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Фінбаланс».

У лютому-березні Госпсуд Дніпропетровської області відмовився задовольнити три позови Приватбанку до позичальників (рішення у справі № 904/9356/17, рішення у справі № 904/9111/17, рішення у справі № 904/9301/17) про визнання недійсними кількох угод, укладених у середині грудня 2016 року, якими вносили зміни до кредитних договорів, підписаних у жовтні того ж 2016 року.

У цих випадка позичальниками виступали ПрАТ “Насінневе” (320 млн грн), ТОВ “Приват-Агро-Львів” (140 млн грн), ТОВ «Приват-Агро-Білозір`я» (33,5 млн грн)

Приватбанк обгрунтовував свої позовні вимоги тим, що посадова особа, яка підписувала відповідні угоди про внесенних змін до кредитних договорів (перший заступник глави правління), перевищила свої повноваження. Суд не погодився з такою оцінкою, з огляду на повноваження, надані вказаному топ-менеджеру банку наглядовою радою на підставі статуту банку.

Вказаними спірними угодами виключалися пункти базових кредитних договорів, у т.ч. щодо права Приватбанку вимагати в позичальників дострокового повернення кредиту, сплати відсотків тощо.

Нагадаємо, у грудні-лютому Госпсуд Дніпропетровської області відмовився задовольнити ще кілька подібних позовів Приватбанку до інших позичальників, у т.ч. Сільськогосподарське ТОВ «Імені Мічуріна» (сума позики - 230 млн грн); ПрАТ «Племінний завод «Червоний велетень» (150 млн грн); ТОВ «Колодязнянське» (330 млн грн); ТОВ «Зоря нив» (68 млн грн); ТОВ «Україна» (210 млн грн); ТОВ «Приват-Агро-Альянс» (190 млн грн); ТОВ «Сільськогосподарська фірма «Агростар» (330 млн грн).

Нагадаємо, раніше низка корпоративних позичальників Приватбанку в судах отримали відстрочку 7-9 років на виплату 50 млрд грн боргів перед банком.

Коментарі
Додати коментар