До новин

Данилюк очікує результатів розслідування ГПУ справи про доведення Приватбанку до банкрутства

26 березня, 2018
Банкрутство фінустанов
Данилюк очікує результатів розслідування ГПУ справи про доведення Приватбанку до банкрутства

Міністр фінансів Олександр Данилюк виступає за якнайшвидше завершення розслідування Генеральною прокуратурою справи про доведення Приватбанку до банкрутства колишніми власниками і передачу справи до суду.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Українські новини».

«Дуже хотілося б, щоб Генпрокуратура завершила розслідування щодо доведення Приватбанку до банкрутства й передала його до суду. Ми не можемо очікувати від юрисдикції Великої Британії, коли ми в Україні ледь рухаємося», - сказав Данилюк.

У грудні 2017 Високий суд Англії та Уельсу прийняв рішення про арешт активів колишніх власників Приватбанку Коломойського й Боголюбова на суму 2,5 млрд доларів.

Рішення про арешт активів було прийняте на підставі наданих суду детальних доказів, що доводять, що Коломойський і Боголюбов вивели з банку майже 2 млрд доларів шляхом проведення низки незаконних операцій, у результаті яких кошти переводилися на компанії, які їм таємно належали або були під їхнім контролем.

Через цей процес Приватбанк планує повернути кошти, сума яких разом з відсотками становить понад 2,5 млрд доларів.

Нагадаємо, Високий суд Лондона, за підсумками засідань 2 березня, зобов'язав компанії, пов'язані з колишніми власниками Приватбанку Ігорем Коломойським і Геннадієм Боголюбовим, Rossyn Investing Corp, Milbert Ventures Inc і ZAO Ukrtransitservice Ltd деталізувати інформацію про операції з коштами фінустанови, отриманими від інших осіб.

Коментарі
Додати коментар