До новин

Борг банкрутуючого «Укрпідшипника» Клюєвих перед Укрексімбанком складає 2 мільярди

27 березня, 2018
Банкрутство підприємств
Борг банкрутуючого «Укрпідшипника» Клюєвих перед Укрексімбанком складає 2 мільярди

ПрАТ «Укрпідшипник» заборгувало державному Укрексімбанку більше 2 млрд гривень.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Фінбаланс».

У січні 2018 року суд відкрив провадження в справі про банкрутство ПрАТ «Укрпідшипник» (власники - брати Клюєви) та ввів процедуру розпорядження майном боржника строком на 115 календарних днів. 28 лютого суд прийняв до розгляду заяву Укрексімбанку про визнання його кредитором ПрАТ «Укрпідшипник» на 2,035 млрд грн.

Крім того, про свої вимоги до підприємства на 107,9 млн грн заявив у т.ч. Промінвестбанк, а також компанія «Тіша Інвестментс ЛТД» (Британські Віргінські острови) - на 424,6 млн грн.

Додамо, що 13 березня Верховний Суд відмовився задовольнити касаційну скаргу ПрАТ «Укрпідшипник”»на ухвалу Госпсуду Донецької області від 07.09.2017 та постанову Донецького апеляційного госпсуду, якими підприємству було відмовлено в задоволенні заяви про відстрочку до 01.09.2018 виконання рішення Госпсуду Донецької області від 26.11.2015 про стягнення з нього на користь Укрексімбанку 41 млн євро заборгованості.

Згідно з судовими матеріалами, раніше суди вже надавали відстрочку для ПрАТ «Укрпідшипник» на виплату боргу для Укрексімбанку до 01 вересня 2017 року. Клопотання про повторну відстрочку боржник обгрунтовував скрутним фінансовим становищем, частковим погашенням заборгованості в розмірі 1,2 млн грн, а також наміром відчужити нерухоме майно, від продажу якого, як зазначалося, планується отримання 326 млн грн.

Коментарі
Додати коментар