До новин

10 червня затвердять план санації чернігівського «Домобудівника»

25 травня, 2015
Санація
10 червня затвердять план санації чернігівського «Домобудівника»

Господарський суд Чернігівської області призначив затвердження плану санації компанії «Домобудівник» на 10 червня 2015 року.

Про це повідомляє Reuters, передає інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Сівер Центр».

Згідно із повідомленням, тепер довгобуди, після більш ніж двох років простою, будуть здані.

«10 червня. Це узгоджено з радою кредиторів і з банком, який згоден надати кошти для фінансового оздоровлення підприємства. Нарешті після стількох років поневірянь – «світло в кінці тунелю», надія, що ми отримаємо житло», - каже після засідання госпсуду Олександр Бороденко, власник однієї з квартир, що має збудувати «Домобудівник».

За його словами, такі саме надії мають й інші інвестори-мешканці - це близько 100 сімей у Чернігові й Ніжині.

«Ці люди вклали свої кошти, продавали старі квартири, брали кредити, сподіваючись на нове житло від «Домобудівника». А натомість близько трьох років платять проценти за кредити й живуть у родичів», - додав ошуканий власник.

Нагадаємо, що акціонерне товариство «Домобудівник» фінансово неспроможне завершити зведення кількох будинків. І тут може бути два виходи: або ліквідація підприємства, або санація, тобто фінансове оздоровлення.

Для санації потрібен інвестор, наразі він є. Справу розглядає господарський суд області і залежно від рішення банку, який надає кошти, приймає проект санації. Визначений керуючий санацією, зараз це Олександр Бандола. Він каже, що банк готовий надати кошти, буквально вчора надіслав свої пропозиції щодо перебігу фінансового оздоровлення «Домобудівника».

Враховуючи ці пропозиції, треба ще уточнити проект санації. Суддя поставив вимогу зробити це до 10 червня, а на 17 червня призначив наступне засідання суду, де має бути затверджений план санації. Отже 10 червня може стати визначною датою для сотні сімей, коли припиниться ця епопея і буде завершене зведення довгобудів.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, постраждалі від банкрутства чернігівського «Домобудівника» створили громадську організацію.

Коментарі
Додати коментар