До новин

Верховний суд відмовив екс-власнику банку «Михайлівський» у задоволенні позову до НБУ про захист ділової репутації

03 квітня, 2018
Резонансні справи
Верховний суд відмовив екс-власнику банку «Михайлівський» у задоволенні позову до НБУ про захист ділової репутації

Верховний суд 1 березня 2018 залишив без змін рішення Апеляційного суду Києва від 13 грудня 2017 року, яким колишньому власникові банку «Михайлівський» Вікторові Поліщуку було відмовлено в задоволенні позову до НБУ про захист ділової репутації.

Про це йдеться в постанові суду №757/54322/ 16-ц від 1 березня, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Українські новини».

«Касаційну скаргу Віктора Поліщука залишити без задоволення. Рішення Апеляційного суду міста Києва від 13 грудня 2017 року залишити без змін», - зазначено в ньому.

Відповідно до рішення суду, постанова оскарженню не підлягає.

13 грудня 2017 року Апеляційний суд Києва скасував рішення суду першої інстанції й ухвалив нове рішення по суті позовних вимог, яким відмовив колишньому власникові банку «Михайлівський» Вікторові Поліщуку в задоволенні позову до НБУ про захист ділової репутації.

1 липня 2017 року Печерський районний суд Києва зобов'язав Національний банк спростувати недостовірну інформацію про Поліщука.

Позивач вимагав визнати недостовірними й такими, що порушують його ділову репутацію, відомості про продаж банку «Михайлівський» і узгодження такого продажу з НБУ.

Національний банк не погодився з таким рішенням Печерського районного суду Києва й оскаржив його в апеляційному порядку.

Нагадаємо, Національний банк відніс банк «Михайлівський» до категорії неплатоспроможних 23 травня 2016, а 12 липня минулого року НБУ за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб прийняв рішення № 124-рш про відкликання банківської ліцензії й ліквідацію цього банку.

Рішення про виведення банку з ринку було прийнято у зв'язку із проведенням великої кількості операцій з переказу вкладів фізичних осіб з фінансової компанії, пов'язаної з банком, на баланс банку, що збільшило навантаження на Фонд гарантування вкладів фізичних осіб.

Коментарі
Додати коментар