До новин

Фонд гарантування не зміг відсудити у колишніх управлінців банку «Форум» 2 мільярди

05 квітня, 2018
Резонансні справи
Фонд гарантування не зміг відсудити у колишніх управлінців банку «Форум» 2 мільярди

Екс-заступник глави правління банку «Форум» Олександр Ярецький повідомив, що суд відмовився задовольнити позов Фонду гарантування до колишніх топ-менеджерів банку «Форум».

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Фінбаланс».

«У позові відмовили повністю», - розповів Ярецький.

Нагадаємо, Фонд гарантування через суд намагався стягнути 2 млрд грн з 27 екс-посадовців банку «Форум».

Серед відповідачів у цій справі не було Вадима Новинського, який був останнім власником «Форума», а його структури кредитувалися в цьому банку. Серед можливих причин цього - програші Фонду гарантування в судових спорах з Новинським ще в 2014 році.

Раніше Ярецький вказував на сумнівність спроб Фонду гарантування перекласти відповідальність на топ-менеджерів банків, які були визнані неплатоспроможними, без встановлення конкретної провини конкретних банкірів.

Він уточнює, що ФГВФО сплатив судовий спір за розгляд позову в суді першої інстанції на рівні півмільйона гривень. Якщо буде апеляція, суму судового збору буде в півтора рази вищою, додав Ярецький.

За даними Фонду гарантування, на 01.03.2018 вкладникам банку «Форум» у межах гарантійної суми було виплачено 2,85 млрд грн (97,6% запланованих гарантійних виплат).

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, держава продає борги агрохолдингу перед збанкрутілим банком «Форум».

Коментарі
Додати коментар