До новин

Банкрутство нафтотрейдера «Корнелія»: суд визнав вимоги Сбербанку на 1,7 мільярди

05 квітня, 2018
Законодавство
Банкрутство нафтотрейдера «Корнелія»: суд визнав вимоги Сбербанку на 1,7 мільярди

Госпсуд Харківської області 28 лютого в рамках справи про банкрутство ТОВ «Корнелія» визнав вимоги Сбербанку на 1,69 млрд грн, у т.ч. 1,285 млрд грн - вимоги четвертої черги та 407 млн грн - шостої черги вимог кредиторів.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Фінбаланс».

ТОВ «Корнелія» було визнане банкрутом 22 серпня 2017 року постановою Госпсуду Харківської області.

Згідно з судовими матеріалами, ТОВ “Корнелія” було позичальником Сбербанку за кредитними договорами №124-Н/11/55КЛ та №125-Н/11/55КЛ. У 2016 році за домовленістю сторін відповідний борг ТОВ «Корнелія» було переведено на ПАТ «Закарпатнафтопродукт-Мукачево», а ТОВ “Корнелія” стало поручителем.

Як констатував Сбербанк, ПАТ «Закарпатнафтопродукт-Мукачево» належно не виконав боргову зобов’язання, у зв’язку з чим утворилася заборгованість.

При цьому ПАТ «Закарпатнафтопродукт-Мукачево» в рамках справи про банкрутство ТОВ “Корнелія” заявило про вимоги до цієї компанії на 1,137 млрд грн.

У держреєстрі засновником ТОВ «Корнелія» вказана Акціонерна компанія з обмеженою відповідальності «Рансворт Інвестментс Лімітед», а кінцевим бенефіціаром - Марія Мілона (Кіпр).

За даними НКЦПФР, на кінець 2017 року серед акціонерів ПАТ «Закарпатнафтопродукт-Мукачево» була компанія Денем Фінанс Лімітед, а також низка осіб (Ребрун Дмитро Вікторович, Березан Олександр Володимирович, Якимишин Лілія Степанівна, Деркач Наталія Василівна, Мединська Наталія Володимирівна, Копча Олена Дмитрівна, Лимарь Людмила Петрівна, Горіна Юлія Іванівна).

ЗМІ пов’язували нафтотрейдера «Корнелія» та компанію «Закарпатнафтопродукти-Мукачево» (називали власником мережі АЗС «Маркет») з бізнесменом Леонідом Коганом.

Як повідомлялося, «Закарпатнафтопродукт-Мукачево» втратило ексклюзивні можливості постачати російське дизпаливо з трубопроводу «ПрикарпатЗахідтранс» на фоні майнового спору між Україною та РФ . Спроба налагодити поставки дизельного палива морем, через перевалку в Миколаєві, особливого успіху не мала.

Коментарі
Додати коментар