До новин

Майно ВіЕйБі Банку вартістю 10 мільйонів перереєстрували, використовуючи підроблені документи

06 квітня, 2018
Резонансні справи
Майно ВіЕйБі Банку вартістю 10 мільйонів перереєстрували, використовуючи підроблені документи

На підставі підроблених документів майно ВіЕйБі Банку вартістю понад 10 млн грн було неправомірно перереєстровано на приватну фірму.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Фонду гарантування вкладів фізосіб.

«На підставі підроблених документів та шляхом несанкціонованого використання електронного цифрового підпису державного виконавця право власності на ліквідне майно ПАТ «ВіЕйБі Банк» ­– будівлю у центрі міста Полтава, вартістю понад 10,7 млн грн – було неправомірно виведено з-під обтяження (іпотеки та накладеного арешту), і у подальшому перереєстровано на приватну фірму», - зазначили у прес-службі.

У Фонді наголосили, що при цьому жодних рішень щодо відчуження нерухомого майна ПАТ «ВіЕйБі Банк», як і судових проваджень, на підставі яких можливо було внести запис про зміну власника – не існує.

«Протиправні дії, направленні на відчуження нерухомого майна банку, вчиняються у той час, коли в рамках кримінальних проваджень (у тому числі розпочатих за заявами Фонду) правоохоронними органами проводяться численні обшуки та виїмки документів у неплатоспроможному ПАТ «ВіЕйБі Банк», - додали у ФГВФО. 

Об’єктом шахрайських дій стала нежитлова будівля, розташована у Полтаві за адресою вул. Комсомольська (Стрітенська), 23, яка належить ПАТ «ВіЕйБі Банк» на праві приватної власності ще з 2006 року. У червні 2014 року будівлю було передано в іпотеку Національному банку України, про що до реєстру речових прав внесено відповідний запис.

Однак, 27 березня 2018 року стало відомо про те, що, невстановленими особами шляхом несанкціонованого використання електронного цифрового підпису державного виконавця одного з відділів державної виконавчої служби у Харківській області було припинено арешт та іпотеку нерухомого майна.

При цьому, заяву на проведення цих реєстраційних дій, начебто, було подано самим ПАТ «ВіЕйБі Банк». Проте, уповноважена особа Фонду наголошує, що будь-яких заяв про внесення записів до Єдиного реєстру заборон відчуження об’єктів нерухомого майна не надавалось.

Попри це вже 28 березня 2018 року державним реєстратором одного з комунальних підприємств на території Полтавської області до Реєстру речових прав на нерухоме майно було зареєстровано право власності на майно за приватною фірмою – ТОВ «Торговий дім «Делікатеси Київщини» на підставі явно підробленого Акту прийому-передачі майна від ПАТ «ВіЕйБі Банк».

Фонд гарантування наголошує: жодних рішень щодо відчуження вказаної будівлі не приймалося.

Сьогодні ВіЕйБі Банком вчиняються дії щодо повернення права власності на вищезазначене нерухоме майно, а саме: подана скарга до Комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації Міністерства юстиції України та заява до поліції про вчинення кримінального правопорушення з клопотанням про вжиття заходів забезпечення кримінального провадження, шляхом накладення арешту на вищевказане нерухоме майно.

Коментарі
Додати коментар