До новин

НАЗК внесло припис голові ВККС

10 квітня, 2018
Законодавство
НАЗК внесло припис голові ВККС

Національне агентство з питань запобігання корупції за результатами планової перевірки дотримання вимог Закону України «Про запобігання корупції» у Вищій кваліфікаційній комісії суддів України прийняло рішення про внесення припису голові ВККС Сергію Козьякову щодо посадових осіб секретаріату комісії.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу НАЗК.

Так, у рамках перевірки були встановлені порушення вимог ч. 2 ст. 49, ч. 4 ст. 53, ч. 1 ст. 56 і частин 2 та 3 ст. 58 Закону України «Про запобігання корупції». Зокрема:

- не забезпечено можливості внесення повідомлень про порушення вимог Закону через спеціальну телефонну лінію та офіційний веб-сайт органу;

- не організовано проведення спеціальної перевірки перед призначенням 4-х осіб на посади, що передбачають зайняття відповідального або особливо відповідального становища;

- встановлено, що ВККС не провела перевірку факту подання 6 суб’єктами декларування, які в ній працюють (працювали), декларацій відповідно до Закону та не повідомила НАЗК про випадки неподання/несвоєчасного подання таких декларацій.

Згідно з приписом, НАЗК вимагає усунути виявлене порушення ч. 4 ст. 53 Закону України «Про запобігання корупції» та провести службові розслідування з метою виявлення причин та умов, що сприяли невиконанню посадовими особами секретаріату ВККС вимог Закону, за результатами яких вжити заходів у встановленому законодавством порядку.

Припис Національного агентства є обов’язковим до виконання. За невиконання припису керівник органу, підприємства, установи, організації несе відповідальність, передбачену ст. 188-46 КУпАП.

Коментарі
Додати коментар