До новин

Борги «Великої кишені» купили за підозріло великі гроші

11 квітня, 2018
Продаж
Борги «Великої кишені» купили за підозріло великі гроші

Минулої п’ятниці відбулися торги, на яких двоє покупців виявили готовність придбати право вимоги за кредитами «Великої кишені» майже за номінал – 600 та 670 млн грн відповідно, але після аукціону ці кошти поки не сплатили.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на дані, опубліковані в системі Prozorro.sale.

Вперше лот вартістю 685,26 млн гривень (борги «Великої кишені» перед банками «Форум», «Київства Русь» та Дельта Банком) був проданий за понад 150 млн грн,  саме такий результат зафіксував протокол аукціону, та від нового кредитора «Велику кишеню» «врятувала» судова ухвала, яка стала причиною для скасування результатів цих торгів. Після скасування результатів аукціону, права вимоги за кредитами знову виставили торги за голландською системою.

На лот, що продавався 6 квітня, знайшлося троє потенційних покупців.

При тому, що покрокове зниження ціни один з учасників зупинив на рівні 150,7 млн грн (ця компанія одного разу вже майже придбала актив у січні цього року), двоє його конкурентів на етапі подання закритих цінових пропозицій запропонували значно більше – 600 та 670 млн грн відповідно.

Наразі учасники, що запропонували дві найвищі ціни, мають три робочі дні на підписання протоколу. Якщо переможець - ТОВ «Фінансова компанія «Інвестор», яка зайшла на аукціон через електронний майданчик «ПП «ТІРЕКС» - відмовиться сплатити запропоновану ціну, то право придбати лот отримає другий учасник - ТОВ «ПЕРША ІНВЕСТИЦІЙНА КОМПАНІЯ З УПРАВЛІННЯ НЕРУХОМІСТЮ», що зайшла через електронний майданчик ПП «Навчально-консультаційний центр».

Відмова оплатити лот коштуватиме більше 34 млн гривень, саме стільки складає гарантійний внесок за цими торгами, який в разі небажання закривати угоду не повертається. Однак, за інформацією учасників ринку, ні перша, ні друга біржа гарантійних внесків на день торгів на своїх рахунках не мала, що є прямим порушенням регламенту роботи бірж та нормативних актів Фонду гарантування.

Поки невідомо, чи може повторитися січневий сценарій із зривом угоди.

Треба зауважити, що продаж кредитів за ціною, вищою за номінал, є досить нетиповою для ринку. Існує ймовірність, що таким чином зацікавлені особи можуть відстрочувати продаж боргів.

Коментарі
Додати коментар