До новин

«Нафтогаз» готується примусово стягувати мільярдні борги з «Газпрому»

11 квітня, 2018
Борги
«Нафтогаз» готується примусово стягувати мільярдні борги з «Газпрому»

НАК «Нафтогаз України» у зв'язку з відмовою «Газпрому» виконувати рішення Стокгольмського арбітражу почав підготовку до примусового стягнення з російської компанії 2,6 мільярда доларів.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу НАК.

«Ми почали роботу для примусового стягнення. Юристи готують необхідні документи», - відзначили в прес-службі.

В «Нафтогазі» додали, що компанія готує новий позов проти «Газпрому» з вимогою компенсувати збитки, завдані невиконанням рішень арбітражу з боку російської компанії.

Наприкінці березня заступник голови правління Газпрому Олександр Медведєв заявив, що «Газпром» і «Нафтогаз України» почали переговори про розірвання контрактів на поставку і транзит газу.

У Нафтогазі заявили, що «Газпром» продовжує відмовлятися від виконання остаточних та зобов’язуючих рішення арбітрів у двох комерційних суперечках із «Нафтогазом» та запропонував внести зміни до контрактів або розірвати їх – і таким чином скасувати рішення трибуналу.

За словами голови НАК Андрія Коболєва, пропозиції, які російський «Газпром» висуває на переговорах з НАК «Нафтогаз України», знаходяться «за межею фантазії» будь-якої людини з газового бізнесу.

28 лютого Стокгольмський арбітраж задовольнив вимоги Нафтогазу щодо компенсації за недопоставлені Газпромом обсяги газу для транзиту.

За рішенням Стокгольмського арбітражу, «Нафтогаз» домігся компенсації у сумі 4,63 млрд доларів за недопоставку Газпромом погоджених обсягів газу для транзиту. За результатами двох арбітражних проваджень у Стокгольмі Газпром має сплатити 2,56 млрд доларів на користь Нафтогазу.

Коментарі
Додати коментар