До новин

Світовий банк вперше виходить на торги в системі ProZorro

12 квітня, 2018
Продаж
Світовий банк вперше виходить на торги в системі ProZorro

6 квітня 2018 року в системі ProZorro оголосили перший тендер для проектів, які втілюються на кошти Світового банку.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Мінекономрозвитку (МЕРТ).

Тепер закупівлі будуть проходити відкрито і їх хід можна буде проконтролювати з моменту оголошення тендеру до підписання договору з переможцем, - зазначили в МЕРТ.

Крім того, у міністерстві нагадали, що ще в серпні 2017 року Світовий банк завершив перевірку роботи ProZorro. В результаті проведеної оцінки Світовий банк дав позитивний висновок щодо використання ProZorro за методами закупівель Закупівлі у вільній торгівлі та Національні конкурсні торги.

Також наголошується, що міжнародні фінансові організації, включаючи Світовий банк, виділяють значні кошти на придбання товарів, послуг та робіт у рамках проектів, які вони фінансують в Україні. Деякі з цих закупівель відображаються на порталі prozorro.gov.ua але через систему ProZorro досі вони не проводилися.

Світовий банк виділяє гроші конкретним замовникам, наприклад, міським або обласним радам, тому цілком зрозуміле бажання вибирати переможців тендерів прозоро і з максимальною конкуренцією, - пояснили в МЕРТ.

У міністерстві також уточнили, що дані кошти міжнародних донорів виділяються на ремонт доріг, закупівлю медичного обладнання тощо, але оскільки тендери не публічні, бізнесу важко їх знайти. З переходом цих закупівель в систему ProZorro зросте не тільки прозорість і можливість контролю, але і конкуренція.
Коментарі
Додати коментар