До новин

Україна шукає радника в питанні токсичних боргів ОПЗ

12 квітня, 2018
Законодавство
Україна шукає радника в питанні токсичних боргів ОПЗ

Продаж державного Одеського припортового заводу затримується через наявність у підприємства токсичних боргів, тому нині триває пошук радника для вирішення цієї проблеми.

Про це розповів в.о. голови Фонду держмайна Віталій Трубаров, передає інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Самостійно не знайшли вирішення питання щодо токсичних боргів», - констатував він в ефірі «Радіо НВ».

«Разом із Кабміном і створеною ним комісією з приватизації за участю іноземних партнерів шукаємо радника, який допоможе нам знайти можливість або реструктуризувати цей борг, або якимсь чином його позбутися», - сказав В.Трубаров.

Як повідомлялося, ОПЗ у 2017 році двічі безуспішно виставлявся на приватизацію. Відсутність інтересу до ОПЗ, зокрема, пов'язана з боргом заводу у понад $250 млн структурам Дмитра Фірташа.

Южний міський суд Одеської області рішенням від 6 березня 2017 року задовольнив клопотання Ostchem Holding Limited про визнання та надання дозволу на примусове виконання на території України часткового арбітражного рішення Стокгольмського арбітражу від 25 липня 2016 у справі про стягнення з ОПЗ на користь Ostchem $193,26 млн основного боргу та $57,98 млн нарахованої пені. Цей вердикт потім підтвердив Апеляційний суд Одеської області.

ФДМ у березні оновив перелік групи найбільших об'єктів, що підлягають приватизації поточного року, залишивши в ньому 99,567% акцій ОПЗ, і запланував його на травень за умови погодження конкурсу урядом.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, проблемний ОПЗ минулого року отримав майже 1,5 мільярда збитків.

Коментарі
Додати коментар