До новин

За 2 тижні до електронного реєстру підприємств-банкрутів звернулись за довідками 4 тис. осіб

26 травня, 2015
Банкрутство підприємств
За 2 тижні до електронного реєстру підприємств-банкрутів звернулись за довідками 4 тис. осіб

За 2 тижні до Міністерства юстиції звернулися 4 тис. громадян за отриманням в електронний спосіб довідок з єдиного державного реєстру підприємств, щодо яких порушено провадження у справах про банкрутство.

Про це сьогодні під час прес-конференції заявив заступник міністра юстиції Антон Янчук, передає інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Нещодавно Міністерство юстиції України забезпечило вільний доступ до єдиного державного реєстру підприємств щодо яких порушено провадження у справах про банкрутство. Зараз будь-яка фізична чи юридична особа може скористатися цим електронним сервісом ... Зараз хоч система і функціонує не більше 2 тижнів (відповідний наказ Міністерства юстиції вступив в силу 15 травня), ми знаємо, що вже здійснено понад 4 тисяч запитів за отриманням цих довідок успішно», - заявив Янчук.

За його словами, минулого року за отриманням таких довідок до Мін'юсту звернулися близько 100 тис. громадян.

«Якщо торік за отриманням паперових довідок звернулися близько 100 тис. людей, то ми розуміємо, що це близько 100 тис. сервісів безпосередньо наданих людиною, це близько 100 тис. візитів безпосередньо до територіальних органів Міністерства юстиції, це витрачений робочий час, засоби виробництва. Тепер ми можемо уникнути цих витрат», - зазначив Янчук.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Мін'юст похвалився кількістю довідок, які він видає в режимі онлайн.

Коментарі
Додати коментар