До новин

У Києві викрили угруповання псевдоколекторів, що займалися «вибиваням» боргів

18 квітня, 2018
Резонансні справи
У Києві викрили угруповання псевдоколекторів, що займалися «вибиваням» боргів

Співробітники Служби безпеки України затримали учасників організованого угруповання, яке спеціалізувалося на вимаганні грошей у громадян, прикриваючись колекторською структурою.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу СБУ.

«До складу групи входило п’ять мешканців столиці, які через фірму-прикриття отримували доступ до клієнтських баз деяких фінансових установ», — зазначили в СБУ.

Як повідомляє відомство, використовуючи інформацію про третіх осіб, які виступали поручителями, «колектори» вимагали від них повернути гроші боржників з відсотками.

«Зловмисники погрожували знищенням майна, викраденням родичів і навіть вбивством та змушували потерпілих переводити гроші на банківські рахунки. Оперативники спецслужби задокументували декілька фактів незаконної діяльності угруповання», — йдеться у повідомленні.

Під час обшуків за місцем проживання фігурантів справи співробітники СБУ виявили мобільні телефони, «чорну бухгалтерію», банківські картки, а також холодну та вогнепальну зброю.

П’ятьом затриманим повідомлено про підозру в скоєнні злочину. Вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу. У рамках відкритого кримінального провадження за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу тривають слідчі дії.

Коментарі
Додати коментар