До новин

Мін’юст шукає майно «Газпрому», щоб арештувати за борги

18 квітня, 2018
Борги
Мін’юст шукає майно «Газпрому», щоб арештувати за борги

У російського «Газпрому» є достатньо активів за кордоном, які можна конфіскувати в рахунок боргу за рішенням Стокгольмського арбітражу.

Про це розповів міністр юстиції України Павло Петренко, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Інтерфакс-Україна.

«Те, що у «Газпрому» є на території України, ми вже забрали до державного бюджету. Зараз ми ще шукаємо те, що є в його боржників на території України. Це також юридичний процес, і ми це зробимо», - заявив міністр.

«В іноземних юрисдикціях, в Європі у «Газпрому» дуже багато активів. І тих активів, які легко конвертуються в кошти. Це і газ у сховищах, і цінні папери, і грошові кошти на рахунках», - сказав він.

Петренко наголосив, що рішення Стокгольмського арбітражу виконується примусово у будь-якій країні ЄС.

«Те саме стосується рішення національного суду, яке ми також визнаватимемо і надаватимемо для примусового виконання в країнах Європейського союзу», - зазначив він.

Нагадаємо, наприкінці лютого Артбітражна Палата Стокгольму задовольнила позовні вимоги НАК «Нафтогаз України» щодо «Газпрому» через порушення контрактних зобов’язань по транзиту російського газу через Україну.

За рішенням Стокгольмського арбітражу, «Нафтогаз» домігся компенсації у сумі 4,63 млрд доларів за недопоставку Газпромом погоджених обсягів газу для транзиту. За результатами двох арбітражних проваджень у Стокгольмі Газпром має сплатити 2,56 млрд доларів на користь Нафтогазу.

Коментарі
Додати коментар