До новин

У Росії збанкрутував виробник літаків Ан

19 квітня, 2018
Законодавство
У Росії збанкрутував виробник літаків Ан

Арбітражний суд Самарської області у вівторок визнав банкрутом підприємство, що випускало літаки Ан-140, і відкрив щодо нього конкурсне провадження.

Про це повідомляється в документах, опублікованих на сайті суду, передає інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на ЕП.

«Визнати боржника банкрутом і відкрити конкурсне провадження», - йдеться в рішенні суду.

Раніше повідомлялося, що один з учасників проекту Ан-140, самарський завод «Авіакор», в липні 2017 року подав позов про банкрутство ЗАТ «Спільне підприємство Міжнародний авіаційний проект-140» через його заборгованість в розмірі понад 196 мільйонів рублів. Позов підприємства був задоволений. У жовтні 2017 року щодо СП була введена процедура спостереження.

Тристороння угода про розвиток програми Ан-140 між адміністрацією Самарської області, ВАТ «Авіакор - авіаційний завод» і Харківським державним авіаційним виробничим підприємством (ХДАВП) було підписано в серпні 2003 року.

Також було підписано угоду між ХДАВП і ВАТ «Авіакор - авіазавод» про створення СП «МАП-140». Ця структура займалася виробництвом і реалізацією літаків Ан-140. Літаки вироблялися в Самарі.

Раніше російські ЗМІ повідомляли, що Росія і Україна ведуть закриті переговори щодо продовження льотної придатності літаків Ан-124-100 «Руслан», які використовує російська вантажна авіакомпанія «Волга-Днєпр». Тоді ДП підтвердило, що планує виконати певні роботи для російської авіакомпанії «Волга−Днєпр».

Після цього стало відомо, що Антонов поки не може налагодити серійний випуск літаків без російських комплектуючих і шукає шляхи обходу санкцій через Білорусь.

Коментарі
Додати коментар