До новин

Судді КГС ВС взяли участь у Форумі з реструктуризації і банкрутства

19 квітня, 2018
Події
Судді КГС ВС взяли участь у Форумі з реструктуризації і банкрутства

18 квітня 2018 року відбувся Форум з реструктуризації і банкрутства, у якому взяли участь судді господарських судів, які спеціалізуються на розгляді справ про банкрутство, представники профільних відомств, провідних юридичних компаній, фінансових установ та експерти.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Державну судову адміністрацію.

У рамках сесії «Супровід процедур банкрутства» суддя КГС ВС, секретар судової палати для розгляду справ про банкрутство Володимир Погребняк навів порівняльний аналіз основних показників роботи ВГСУ у 2017 році та новоствореного ВС за три місяці 2018 року, у тому числі щодо розгляду справ про банкрутство та пов'язаних з банкрутством.

Суддя КГС ВС також поділився напрацьованими правовими позиціями щодо проведення аукціонів і детально зупинився на проблемних питаннях при оскарженні їх результатів. Зокрема, він наголосив, що велика кількість спорів у справах про банкрутство виникає у зв'язку з продажем майна банкрута на аукціоні у ліквідаційній процедурі, у тому числі майна, що є предметом забезпечення.

На переконання Володимира Погребняка, з метою уникнення спорів, пов'язаних з проведенням та виконанням результатів аукціонів, ліквідатор повинен неухильно дотримуватися усіх вимог Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» щодо порядку організації та проведення аукціону з продажу майна банкрута, а кредитори, в свою чергу, контролювати дії останнього.

Володимир Погребняк також нагадав, що місяць тому парламент прийняв у першому читанні проект Кодексу України з процедур банкрутства, та йде активна підготовка до другого читання.

У свою чергу, суддя судової палати для розгляду справ про банкрутство КГС ВС В'ячеслав Пєсков у рамках сесії «Фінансова реструктуризація» поділився новосформованою судовою практикою у сфері банкрутства. Зокрема, він зазначив, що при вирішенні спорів з арбітражними керуючими, суд виходить з принципу презумпції повноти їх дій: «Суд досить суворо підходить до питання дотримання вимог до арбітражного керуючого, передбачених профільним законом». Крім того, В'ячеслав Пєсков зазначив, що КГС ВС намагається зберегти практику переходу з ліквідаційної процедури навпаки в санацію.

Коментарі
Додати коментар