До новин

Суддям доведеться змінити уявлення про ТОВ - Данішевська

19 квітня, 2018
Законодавство
Суддям доведеться змінити уявлення про ТОВ - Данішевська

У новому Законі про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю є багато ідеологічних змін, і в цьому є певна складність, адже необхідно змінювати уявлення про деякі процеси.

Про це під час розширеного засідання судової палати для розгляду справ щодо корпоративних спорів, корпоративних прав та цінних паперів Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду заявила голова ВС Валентина Данішевська, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Закон і бізнес».

Данішевська наголосила, що суддям варто підготуватися до застосування законодавчих новел на практиці.

«Сьогодні в реєстрі зареєстровано близько одного мільйона юридичних осіб, з яких комерційних юридичних осіб близько 800 тисяч. Тож загалом, Закон України «Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю» торкнеться більше ніж півмільйона осіб», - зазначила Данішевська.

Також вона зауважила, що закон не одразу ввійде в практику Верховного Суду, «адже необхідно дочекатися справ, які будуть базуватися на новому законодавстві, ми повинні готуватися до цього та детально вивчати ті новели, які є в законодавстві та усвідомити їх».

Учасниками засідання, на якому обговорювались ці питання, стали також заступник Голови Верховного Суду, Голова Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду Богдан Львов, суддя ВС, секретар судової палати для розгляду справ щодо корпоративних спорів, корпоративних прав та цінних паперів Ганна Вронська, начальник відділу забезпечення роботи секретаря та суддів III судової палати КГС ВС Олеся Лукомська та експерти, які брали активну участь у розробці закону Анна Бабіч і Юрій Попов.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Верховна Рада ухвалила у другому читанні проект закону №4666 про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю.

Коментарі
Додати коментар