До новин

Херсонське управління юстиції описало майно банкрутуючого заводу карданних валів

20 квітня, 2018
Банкрутство підприємств
Херсонське управління юстиції описало майно банкрутуючого заводу карданних валів

Майно Херсонського заводу карданних валів, щодо якого відкрите провадження у справі про банкрутство, описали задля стягнення заборгованості по заробітній платі.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Міністерства юстиції.

«З початку квітня 2018 року в Херсонській області запрацював штаб зі стягнення заборгованості по заробітній платі. На сьогодні в області підприємства заборгували власним працівникам майже 8 мільйонів гривень. Одне з них – ПрАТ «Херсонський завод карданних валів». Саме туди прийшли описувати майно представники відділу з питань банкрутства та державні виконавці  Головного територіального управління юстиції у Херсонській області», - зазначили у відомстві.

«Ухвалою Господарського суду Херсонської області від 05.05.2014 року порушено справу про банкрутство заводу, призначили арбітражного керуючого. Наразі все нерухоме майно, власником якого є підприємство, перебуває в заставі банку. Завод досі  не погасив борги перед 10 співробітниками на загальну суму 388 тисяч гривень. Ми прийшли на підприємство, аби описати майно, яке можна буде продати на аукціоні. А всі кошти підуть на погашення боргів по зарплаті», – прокоментував  начальник відділу ДВС Корабельного у місті Херсон районі Сергій Третьяков.

На підприємстві гостям не зраділи і спочатку відмовлялись пускати на територію пресу. Проте, після переговорів із керівництвом заводу представників засобів масової інформації все ж пустили.

Виконавцям показали кілька об’єктів, які запропонували продати і сплатити перед працівниками борги по зарплаті. Перший – мазутосховище та  кілька старих автомобілів.

За інформацією державних виконавців, у власності підприємства знаходиться ще й одиниця водного транспорту. Однак, представники підприємства-боржника запевнили, що нічого про це не знають.

«Це лише перший крок. Ми будемо приходити і робитимемо усе, що в нашій компетенції, аби підприємства повністю розрахувались із власними співробітниками. У нас вже є позитивні приклади. Так, в одному з районів Херсонщини, завдяки командній роботі фахівців Херсонської юстиції, робітникам декількох підприємств виплатили більше 100 тисяч гривень боргу», – зазначив керівник ГТУЮ у Херсонській області Костянтин Хутковський.

Коментарі
Додати коментар