До новин

Через борги перед ТАСкомбанком компанії «Імперія-Агро» загрожує банкрутство

23 квітня, 2018
Банкрутство підприємств
Через борги перед ТАСкомбанком компанії «Імперія-Агро» загрожує банкрутство

Конфліктна ситуація між ТАСкомбанком та компанією «Імперія-Агро», найімовірніше, завершиться оголошенням банкрутства останньої. При цьому для її клієнтів-фермерів посівна під загрозою зриву.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Superagronom.

На центральних складах компанії, розміщених у Кропивницькому, досі залишаються і представники банку, що відвантажують матеріальні ресурси в рахунок боргу «Імперії-Агро», та аграрії, які сподіваються отримати раніше оплачений товар.

Навіть ті, кому пощастило потрапити до списків на видачу товару, нарікають, що отримують зовсім не те, що хотіли і не в тому обсязі, за який заплатили.

По-перше, сама «Імперія-Агро» встановила обмеження видачі товару в 40% від заборгованої суми. Це обмеження діятиме до повного задоволення вимог банку. По-друге, кращий і більш ліквідний товар забирає банк. За словами фермерів, які перебувають на місці, на складі залишились лише ті засоби захисту, добрива і насіння, що вже прострочені.

«На складі залишився тільки прострочений товар. А «Імперія» ще й на цьому виграє. Бо раніше вона продавала такі ЗЗР та посівний матеріал зі знижкою — могло бути і до 50%. А зараз фермери готові брати його по 100% ціні ― щоб їхні кошти взагалі не пропали», ― розповів один з фермерів.

При цьому аграрії поспішають встигнути отримати хоч щось і більш схильні «домовлятись» навіть на несправедливих умовах. Адже за кілька днів шансів повернути гроші уже не буде ― тільки через суд, що може тривати роками.

«Ходять чутки, що у понеділок будуть оголошувати процедуру банкрутства. В «Імперії» були збори і співробітникам сказали писати заяви за свій рахунок на два тижні. Всі зрозуміли, що за цим будуть заяви і на звільнення», ― повідомив один з учасників акцій протесту в Кропивницькому.

Чи справді компанія збанкрутує, достеменно ще невідомо, але юристи радять фермерам не затягувати із позовами.

«З 6 по 20 квітня ТОВ «Імперія-Агро» задовольняло вимоги за кредитними зобов’язаннями ПАТ «ТАСКОМБАНК», у вигляді відвантаження товарів, які зберігаються в єдиному майновому комплексі-складі, що розташовані за адресою: вулиця Маловисківське шосе, будинок № 15, село Грузьке, Кіровоградський район, Кіровоградська область», — пояснили в компанії.

Коментарі
Додати коментар