До новин

Банкрутствами банків Лагуна і Фірташа займуться міжнародні детективи

23 квітня, 2018
Банкрутство фінустанов
Банкрутствами банків Лагуна і Фірташа займуться міжнародні детективи

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб має намір провести міжнародні розслідування банкрутств Дельта Банку і банку «Надра».

Про це розповів заступник директора-розпорядника ФГВФО Андрій Оленчик, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Інтерфакс-Україна.

«Ми збираємося рухатися в цьому напрямку (міжнародні розслідування). Порівняно недавно була проведена акредитація юридичних компаній, які будуть працювати в зарубіжних юрисдикціях по поверненню активів», - заявив він.

«Ведуться переговори з компаніями по типу Kroll, щоб залучити їх до розслідування великих кейсів. Це і Дельта Банк, і банк «Надра». Банк «Хрещатик» - складно сказати, чи потрапить він до переліку цих кейсів. Такі юридичні процеси тягнуться від п'яти до восьми років. Це довгий забіг, але іншого шляху немає», - наголосив Оленчик.

Він також повідомив, що наразі ФГВФО проводить консультації з даного питання з експертами US Treasury і Світового банку.

Заступник директора-розпорядника Фонду додав, що forensic audit в Дельта Банку і банку «Надра» не завершені.

«Ми працюємо з цими звітами. Вони нам потрібні, щоб їх відразу можна було використовувати в якості доказової бази... Ці обидва forensic audit - в Дельта Банку і «Надра» - під егідою та за вимогою МВФ були першим досвідом, дуже цінним. по цих банках процес не завершений. Але він і не зупинений, ми вперлися в міжнародні юрисдикції», - сказав Оленчик.

Нагадаємо, Нацбанк 2 вересня 2015 року за пропозицією Фонду гарантування ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію «Дельта Банку».

Як повідомлялося, Національна поліція розслідує злочин, скоєний колишнім топ-менеджментом банку «Надра», спільно з його власниками, - заволодіння держкоштами НБУ в розмірі 10,4 млрд гривень.

Коментарі
Додати коментар